Home Auto accessories Особливості навчання в автошколі на категорію Б: правила та корисні поради

Особливості навчання в автошколі на категорію Б: правила та корисні поради

by buma888

Для отримання посвідчення водія необхідно пройти навчання. Воно складається з теорії, де викладаються правила дорожнього руху, практика надання першої медичної допомоги та деякі інші предмети, і люди потім опановують керування транспортним засобом. Цьому всьому навчає автошкола Львів.

Особливості категорії та навчання

Необхідно розуміти, якими транспортними засобами можна керувати, маючи права, де вказана категорія Б. Сюди відносяться:

  1. Легкові автомобілі з будь-яким об’ємом двигуна.
  2. Вантажні транспортні засоби з вантажопідйомністю трохи більше 3,5 тонн.
  3. Машини, що мають кількість посадкових місць не більше 8, наприклад мікроавтобуси та мінівени.
  4. Транспортні засоби типу скутерів, мопедів, трициклів, квадріциклів.

Саме такі здобуття таких водійських документів пропонує навчання на категорія Б Львів.

Процес починається з теорії, коли слухачі вивчають дорожні знаки та розмітку, правила руху транспортних засобів та інші особливості поведінки в реальній обстановці за кермом автомобіля.

Після здобуття первинних знань, паралельно з теорією, починається практичний курс водіння. Він проводиться спочатку на полігоні, де учень опановує первинні навички та вміння керувати автомобілем, знайомитися з усіма системами транспортного засобу, які потрібні в процесі руху.

Далі слухач виїжджає до міста у супроводі інструктора. Процес навчання відбувається на спеціально обладнаній машині, де сидіння інструктора має педалі гальма та газу, щоб вчасно скоригувати дії недосвідченого водія.

Процедура отримання посвідчення водія

Спочатку сдається теоретичний іспит, де слухач відповідає на низку питань, вибираючи правильну відповідь з кількох варіантів. Допускається невеликий відсоток помилок. Якщо цей параметр перевищено, то випробування вважається не пройденим, доведеться передавати без необхідності відвідування занять знову.

Практичне водіння здається спочатку на полігоні, де потрібно виконати ряд маневрів, не припустившись при цьому помилок. Далі з тими, хто приймає іспити, слухачі виїжджають до міста. При здійсненні грубої помилки, інструктор має право перервати складання та призначити повторний іспит.

У перші півроку перездавання практичного водіння не вимагає нового проходження курсу, можна здавати багато разів. Якщо всі спроби закінчилися провалом, потрібно повторне навчання в школі.

Права видаються відповідним підрозділом МВС після отримання позитивних оцінок на обох іспитах.

Leave a Comment