Home Auto accessories Поради щодо вибору омивача для автомобіля

Поради щодо вибору омивача для автомобіля

by marusia

Для машини потрібна безліч рідин. Основні – бензин (дизель) та олія. Але ж потрібні ще антифриз, рідини для гідропідсилювача та гальм, омивач скла.

Якщо з рештою більш-менш зрозуміло, то навіщо потрібний останній? Чому пропозиції замовити омивач на https://msd.com.ua/avtomobili/omivach-skla-dlya-avtomobilya-v-internet-magazini-exist-ua/ взагалі мають сенс?

Навіщо потрібна омивайка

Лобове скло схильно брудняться. Пил, бруд, комахи, розлучення від дощу, всяке сміття позбавляють лобовуху прозорості. Двірники не справляються із засохлими забрудненнями, та й проти комах марні. Маузер омивача скла.
Це спеціальна рідина, яка зазвичай забарвлена в різні кольори. У складі поверхнево-активні речовини (ПАР). Вони змушують омивач пінитися, видаляючи з лобового бруд. Фактично це миючий засіб, призначений безпосередньо для автомобіля.

Омивайку додають у системи склоочисника. Далі вона бризкається на скло автоматично. Щітки двірників проходяться по жижі та надійно зчищають бруд.

Економні автовласники влітку замінюють омивайку звичайною водою. Це не найкращий вибір: спеціалізована рідина очищає набагато якісніше. До того ж водопровідна вода залишає на склі розлучення і забиває вапном патрубки, а дорога дистильована. Простіше купити омивач.

Правильний вибір

Існує два типи омивачів, літній та зимовий. В основі першого – дистильована вода. За негативних температур такі склади замерзають. Другі ґрунтуються на розведеному все тією ж водою спирті. Він буває трьох різновидів.

Етиловий (питний) практично не використовують: надто дорого. З погляду законодавства така рідина вважається алкоголем та оподатковується відповідними податками. Метиловий спирт отруйний, навіть пари небезпечні. А ось ізопропіловий безпечний, якщо його не пити. Такі омивайки – найкращий варіант для зими.

Сьогодні склоомивач активно підробляють. Особливо зимовий. Ліва рідина погано чистить, слабо піниться або взагалі не утворює піни, а ще замерзає вже при невеликому мінусі. Вона забиває системи автомобіля, псує патрубки. Єдиний плюс – низька ціна.

Як відрізнити якісний омивач скла? Завжди краще скористатися перевіреними брендами, але що робити, якщо поблизу такого не виявилося? Хороша омивачка рівного яскравого кольору, без каламуті, включень та осаду. Вона піниться (щоб перевірити, достатньо струсити ємність з жижею). Упаковка зручна для експлуатації, зроблена якісно. Наклейка на ній розміщена рівно. Ретельно прочитайте інформацію, особливо про температурний режим. Так ви знайдете чудовий продукт.

Leave a Comment