Home Developments Правила та особливості виготовлення плакатів для школи

Правила та особливості виготовлення плакатів для школи

by buma888

У реалізації освітнього процесу велику роль відіграють наочні посібники, такі як плакати. Вони можуть містити будь-який тип інформації: агітація, навчання, профілактика, запобіжні заходи тощо.

Основним призначенням плаката є легка подача інформації та розкриття її суті. За допомогою плаката, цінність інформації підвищується в рази за рахунок детального викладу, тому багато шкіл купують плакати на замовлення.

В даний час найпопулярнішими є три види плакатів для школи:

  • інтерактивні. Цей вид наочності забезпечує тісне взаємодія учня з наочним посібником з допомогою різноманітних додаткових функций;
  • мультимедійні. Такі плакати містять одночасно звукову та відеоінформацію, яка доповнюється текстом або графічним зображенням;
  • тривимірні плакати мають широкий діапазон можливостей. Демонстрація даних здійснюється у сучасному, тривимірному зображенні, максимально наближеному до реальності.

Перераховані вище види плакатів повністю реалізують своє призначення. Вони відрізняються видовищністю та досить об’ємним функціоналом, що недоступне для наочної допомоги, виконаної на простому папері.

Особливості виготовлення плакатів, призначених для школи

Якщо говорити про виробництво навчальної наочності, то можна звернутись до категорії навчально-технічних плакатів та стенди для школи замовити. Як попередні варіанти, вони мають свої різновиди. Розглянемо виготовлення простих паперових плакатів.

Цей вид наочної допомоги випускається відповідно до ГОСТу. Їхнє виробництво здійснюється з можливістю масового тиражування. Друк наочних посібників для школи виконується у друкарні офсетним друком. Це оптимальний варіант для виробів, що випускаються великим тиражем. Офсетний друк відрізняється:

  • високою швидкістю, спеціально призначеної для випуску великого тиражу;
  • можливістю створення як монохромного, так і кольорового зображення;
  • демократична вартість виготовлення;
  • висока якість зображення;
  • можливість роботи з будь-яким папером.

Однією з особливостей офсетного друку є тривала підготовка до друку і досить високі витрати на виробничий процес, але ці незручності повністю виправдовуються високою швидкістю виготовлення наочних посібників.

Leave a Comment